retraitecentrum de logt

Retraites bij de Logt

Retraites die je verleiden tot nadenken en bezinning. Heb je genoeg van alle onrust en gepieker in je hoofd? Wil je niet langer overhaasten om alles voor elkaar te krijgen. Dan is het wellicht tijd om je denken opnieuw met je gevoel in verbinding te brengen!

retraitecentrum de logt

Workshops

Retraites die je verleiden tot nadenken en bezinning. Heb je genoeg van alle onrust en gepieker in je hoofd? Wil je niet langer overhaasten om alles voor elkaar te krijgen. Dan is het wellicht tijd om je denken opnieuw met je gevoel in verbinding te brengen!

Misschien interesseert deze verdiepende retraite-trilogie je ook?

Alles wat je wil weten

Verdiepende retraite-trilogie

Drie Retraite weekenden, volgend op de voorbereiding, vormen samen een afgebakende training waarin je leert om innerlijk voor jeZelf te zorgen. Waarin je contact kunt maken met je ZijnsKwaliteiten en gaat ontdekken hoe je relateert met de mensen om je heen. 

Bij Retraite de Logt ontmoet je jouw medereizigers, de andere deelnemers van de retraite weekenden, we gaan samen op ontdekkingstocht naar een nieuwe blik op je manier van leven.

In Retraite gaan

Een retraite, jezelf bewust terugtrekken of afzonderen van de wereld, had voorheen vooral een religieus karakter. Een retraite was een periode waarin mensen zich in een klooster terugtrokken om geloofsinzichten te onderzoeken en de beleving van het geloof te verdiepen.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om op een andere manier in retraite te gaan, in essentie gaat een retraite altijd over het terugkeren naar de ware natuur van het bestaan. Het volgen van een retraite is steeds populairder, naast alle drukte is het belangrijk om ook bewust tijd te nemen voor rust, balans en bezinning. Er worden retraites aangeboden die meer op wellness en verwennerij gericht zijn, andere op meditatie of fysieke oefeningen zoals Yoga of Qi Gong, daarnaast zijn er retraites op het gebied van introspectie, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Het voornaamste van een retraite is dat je tijd neemt om een periode of een aantal dagen in afzondering door te brengen. Zo ga je misschien niet alle dagen intensief mediteren en vinden niet alle retraites in complete stilte of in een oud klooster plaats.

Het aangeboden programma van de retraites bij Retraite de Logt is vaak een uitnodiging tot zelfonderzoek, zelfbewustzijn, persoonlijke groei en het helder maken van bewustzijnslagen. Naast de activiteiten van het programma wordt je van alle gemakken voorzien, de bedden zijn opgemaakt met heerlijk fris beddengoed, er is koffie & thee en er wordt tijdens je verblijf zelfs voor je gekookt. Tijdens een verblijf bij Retraite de Logt heb je de mogelijkheid even weg te zijn van dagelijkse beslommeringen, je koppelt je los van de voorwaartse drive van het dagelijkse leven. Je bent een poos op een andere locatie en daarmee valt de vraag van de thuissituatie zoals werk, gezin en sociale leven even helemaal weg. Juist door die afstand heb je de tijd naar jezelf te kijken of gewoon even tot rust te komen in een rustgevende natuurlijke omgeving.

Ontdek meer

Retraites