retraitecentrum de logt

Retraites bij de Logt

Ontdek ons uitgebreide aanbod aan kwalitatieve retraites voor 2024/2025. Laat je verleiden tot momenten van reflectie en bezinning. Ben je het zat om voortdurend onrust en gepieker in je hoofd te hebben? Wil je niet langer overhaasten om alles gedaan te krijgen? Dan is het misschien tijd om opnieuw de verbinding te maken tussen je denken en je gevoel!

retraitecentrum de logt

One day Retreat

Beleef een dag vol vernieuwing en inspiratie met onze one day retreats. Geniet van een volledig verzorgde dag in een prachtige omgeving, inclusief heerlijk eten en een gevarieerd aanbod aan workshops en activiteiten. Ontspan, reflecteer, en laad jezelf op met een dag die speciaal is ontworpen om jouw welzijn te bevorderen.

 

Misschien interesseert dit verdiepende programma je ook?

Alles wat je wil weten

Programma van
vier retraites

Bij Retraite de Logt bieden we een serie aan van vier unieke retraite weekenden. Elk weekend, van vrijdagmiddag tot zondagmiddag, neemt je mee op een reis naar diepere zelfontdekking en verbinding met jezelf en anderen. Door middel van Zijnsoriëntatie nodigen we je uit om te luisteren naar je lichaam en aandacht te schenken aan je ware behoeften. Dit zal zorgen voor meer rust en balans in je leven. 

Dit programma is zo opgezet dat je in een veilige en ondersteunende omgeving kunt groeien en een nieuw perspectief op je leven kunt ontwikkelen. Bij Retraite de Logt ontmoet je jouw medereizigers, de andere deelnemers van de retraite weekenden, gezamenlijk gaan we op ontdekkingstocht.

In Retraite gaan

Een retraite, jezelf bewust terugtrekken of afzonderen van de wereld, had voorheen vooral een religieus karakter. Een retraite was een periode waarin mensen zich in een klooster terugtrokken om geloofsinzichten te onderzoeken en de beleving van het geloof te verdiepen.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om op een andere manier in retraite te gaan, in essentie gaat een retraite altijd over het terugkeren naar de ware natuur van het bestaan. Het volgen van een retraite is steeds populairder, naast alle drukte is het belangrijk om ook bewust tijd te nemen voor rust, balans en bezinning. Er worden retraites aangeboden die meer op wellness en verwennerij gericht zijn, andere op meditatie of fysieke oefeningen zoals Yoga of Qi Gong, daarnaast zijn er retraites op het gebied van introspectie, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Het voornaamste van een retraite is dat je tijd neemt om een periode of een aantal dagen in afzondering door te brengen. Zo ga je misschien niet alle dagen intensief mediteren en vinden niet alle retraites in complete stilte of in een oud klooster plaats.

Het aangeboden programma van de retraites bij Retraite de Logt is vaak een uitnodiging tot zelfonderzoek, zelfbewustzijn, persoonlijke groei en het helder maken van bewustzijnslagen. Naast de activiteiten van het programma wordt je van alle gemakken voorzien, de bedden zijn opgemaakt met heerlijk fris beddengoed, er is koffie & thee en er wordt tijdens je verblijf zelfs voor je gekookt. Tijdens een verblijf bij Retraite de Logt heb je de mogelijkheid even weg te zijn van dagelijkse beslommeringen, je koppelt je los van de voorwaartse drive van het dagelijkse leven. Je bent een poos op een andere locatie en daarmee valt de vraag van de thuissituatie zoals werk, gezin en sociale leven even helemaal weg. Juist door die afstand heb je de tijd naar jezelf te kijken of gewoon even tot rust te komen in een rustgevende natuurlijke omgeving.

Ontdek meer

Retraites