Home > Voor altijd zussen

Voor altijd zussen retraite

De relatie met je zus is een bijzondere relatie. Wat maakt deze relatie nou zo bijzonder? Je deelde hetzelfde gezin met dezelfde ouders en dezelfde geschiedenis en toch is die voor ieder van jullie op een unieke manier beleefd. Dat heeft jullie tot unieke individuen gevormd. Ieder heeft haar eigen keuzes in het leven gemaakt en dat kan leiden tot een periode waarin je elkaar minder ziet. Maar elke relatie heeft tijd en aandacht nodig. Ook jouw zussenrelatie.

Aankomst:

vrijdag 15 maart 2024, vanaf 17:00 uur (lichte maaltijd bij aankomst)

Vertrek:

zondag 17 maart 2023, rond 14:00 uur

Onder leiding van:

Marcella Palte

Retraite:

Voor Altijd Zussen

Kosten:

275,- per Zus incl. BTW

All-inclusive:

twee overnachtingen inclusief maaltijden, begeleiding en verblijf in een eenpersoonskamer

Een Zussen Retraite is een mooie kans om ‘quality time’ met je zus of zussen door te brengen. Samen uit je gebruikelijke routine stappen en je samen onderdompelen in ontspanning en verstilling om dan al je aandacht voor jeZelf en je Zus te hebben. Het kan niet anders dan dat het de band met je zus verbetert. Een lang weekend met je zus weg in de natuurlijke omgeving van de Logt, grenzend aan natuurgebied de Kampina, biedt alle ruimte om jullie relatie te voeden door intiem contact, reflectie en door iets nieuws samen te beleven.

Het is niet altijd makkelijk om in de hectiek van alledag tijd te nemen om op een open en eerlijke manier met elkaar te communiceren, om je gedachten en emoties te delen. Deze driedaagse biedt ruimte en een ondersteunende omgeving om jullie individuele verschillen te omarmen, jullie verschillen van mening te delen en te respecteren zodat er meer zicht komt op wie jullie zijn en wat jullie bindt. We doen oefeningen, mediteren, wandelen en genieten van lekker eten. Er is ruimte voor diepgang, lol, ontspanning, beweging, genieten van de natuur en tijd voor jeZelf.

Verras je zus met dit voorstel! Je zult zien dat je niet de enige bent die jullie intieme band wil koesteren en waar nodig een extra impuls aan wil geven. Door tijd en energie te steken in jullie relatie, door begrip te hebben voor elkaar, is het mogelijk om een ondersteunende en blijvende connectie met je zus te maken.

Vrijdag

17.00 – 18.00 Aankomst

18.00 Lichte Maaltijd en installatie op de kamer

19.30 Avondprogramma

21.30 Afsluiting en stilte

 

Zaterdag

8.00 Lichaamswerk

8.30 Stiltemeditatie

9.00 Ontbijt in stilte

10.00 Ochtendprogramma

12.30 Lunch

13.30-15.30 Individuele gesprekken, persoonlijke tijd

15.30-16.30 Persoonlijke tijd

16.30-18.30 Middagprogramma

18.30 Avondeten

20.00 Avondprogramma

22.00 Afsluiting en stilte

Tussen 13.30 uur en 16.30 uur zal er gelegenheid zijn voor korte persoonlijke gesprekken met de begeleiders van 30 minuten. 

 

Zondag

8.00 Lichaamswerk

8.30 Stiltemeditatie

9.00 Ontbijt in stilte

10.00 Ochtendprogramma

13.00 Lunch

14.00 Naar huis

 

Het Voor Altijd Zussen Retraite Weekend organiseren wij voor een kleine groep van 8 tot 12 cursisten. Er zijn dat weekend geen andere gasten in het gebouw, Retraite de Logt is in zijn geheel exclusief gereserveerd voor dit programma. Vanwege de opening van Retraite de Logt dit jaar, bieden we je dit unieke weekend aan om samen van een retraite te genieten voor de prijs van 1.

Vrijdagavond worden jullie gastvrij ontvangen in Retraite de Logt, bij binnenkomst proef je meteen de warme openhartige sfeer. Neem even de tijd om jezelf in een van de comfortabel modern ingerichte eenpersoons slaapkamers te installeren en geniet alvast even van het prachtige uitzicht op natuurgebied Kampina. Tijdens de gezamenlijke lichte maaltijd maken jullie kennis met de andere zussen en begeleider Marcella Palte. Na de maaltijd starten we het programma en bespreken we de kaders en verwachtingen van het programma van de “Voor Altijd Zussen” retraite.

Is er parkeergelegenheid?

Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.

Is Retraite de Logt met Openbaar Vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!
 
Zijn er fietsen aanwezig of te huur?

Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl)
Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

 

 

Tot 6 weken voor de retraitedatum is annulering kosteloos mogelijk. 
Tussen 6 en 4 weken voor de retraitedatum wordt bij annulering 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Tussen 4 en 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Binnen 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Als een deelnemer (of zijn/haar opdrachtgever) een cursus wil annuleren, moet dit schriftelijk of per e-mail gebeuren. De datum van dit bericht geldt als de bepalende aanzegdatum.

Tot aan de start van een activiteit mag een deelnemer, in geval van verhindering, een vervanger aanmelden. In sommige gevallen is een positief intakegesprek vereist voor de vervangende deelnemer, zoals specifiek aangegeven per activiteit.

Annuleren tijdens een lopende cursus, workshop, training of opleiding is niet mogelijk. De deelnemer is dan het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Bij het niet verschijnen of voortijdig stoppen van de deelnemer zijn de volledige cursuskosten verschuldigd.

3 daagse retraite

€275,-

incl. BTW

Voor altijd zussen retraite