Home > Intuitief eten-retreat

Intuitief en Mindful Eten

We nodigen je uit voor een verkennende eendaagse workshop. Deze een daagse retreat biedt een introductie tot de principes van intuïtief en mindful eten, met aandacht voor het voeden van je lichaam, luisteren naar je lichaam, en vriendelijkheid voor jezelf.

Onze visie is om deelnemers te helpen een bewuste en liefdevolle relatie met eten te ontwikkelen. We richten ons op het bevorderen van welzijn door het omarmen van intuïtief eten, wat inhoudt dat je leert luisteren naar de signalen van je lichaam en je eetgedrag afstemt op je werkelijke behoeften. Deze benadering krijgt steeds meer aandacht in de gezondheids- en welzijnssector vanwege de positieve impact op zowel fysieke als mentale gezondheid.

We zijn benieuwd of er animo is voor een uitgebreidere retraite over dit onderwerp, waarin we samen dieper kunnen ingaan op deze principes en technieken. Laat ons weten of je interesse hebt om deel te nemen aan een meerdaagse retreat, zodat we deze verder kunnen ontwikkelen en plannen.

Aankomst:

Zaterdag 14 september 9.30 uur

Vertrek:

Zaterdag 14 september 16.00 uur

Onder leiding van:

Doortje Bohm en Marie Jose van den Brink

Retraite:

Intuitief en Mindful eten

Kosten:

85,- euro incl. BTW

All-inclusive:

Inclusief een lunch specifiek voor dit thema

Onze visie is om deelnemers te helpen een bewuste en liefdevolle relatie met eten te ontwikkelen. We richten ons op het bevorderen van welzijn door het omarmen van intuïtief eten, wat inhoudt dat je leert luisteren naar de signalen van je lichaam en je eetgedrag afstemt op je werkelijke behoeften. Deze benadering krijgt steeds meer aandacht in de gezondheids- en welzijnssector vanwege de positieve impact op zowel fysieke als mentale gezondheid.

We zullen aandacht besteden aan het eten met aandacht waardoor je meer voldoening zult halen tijdens het eten. Je zult inzicht krijgen in hoe je je lichaam kunt voeden in plaats van alleen te vullen, waardoor je een gezondere relatie met voedsel ontwikkelt.

Daarnaast leer je hoe je kunt afstemmen op de signalen van je lichaam, wat cruciaal is voor het bepalen van wanneer, wat en hoeveel je moet eten. We zullen ook ingaan op het belang van vriendelijkheid voor jezelf, een essentieel aspect dat bijdraagt aan zowel emotioneel als fysiek welzijn. We sturen de eetpolitie weg en krijgen inzicht in hoe je de kritische innerlijke stem kunt herkennen en verminderen, zodat je een meer ontspannen en plezierige eetervaring kunt hebben.

9.30 Ontvangst met koffie en thee

10.00 Ochtendprogramma

12.30 Lunch

13.30 Middagprogramma

16.00 Afsluiting

Je kunt een dag komen proeven bij Retraite de Logt, voelen dat het een ruimte is om er even helemaal voor jeZelf te zijn, lekker verwend te worden en even een pas op de plaats te maken. Met plezier verzorgen wij op deze dag je lunch. Tijdens pauzes en rust momenten is er voor de liefhebber koffie, thee en snacks. 

Is er parkeergelegenheid?
Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.
Is Retraite de Logt met Openbaar Vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!
Zijn er fietsen aanwezig of te huur?
Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl) Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

Tot 6 weken voor de retraite datum is annulering kosteloos mogelijk. 
Tussen 6 en 4 weken voor de retraite datum wordt bij annulering 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Tussen 4 en 1 week voor de retraite datum wordt bij annulering 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Binnen 1 week voor de retraite datum wordt bij annulering 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Als een deelnemer (of zijn/haar opdrachtgever) een cursus wil annuleren, moet dit schriftelijk of per e-mail gebeuren. De datum van dit bericht geldt als de bepalende aanzegdatum.

Tot aan de start van een activiteit mag een deelnemer, in geval van verhindering, een vervanger aanmelden. In sommige gevallen is een positief intakegesprek vereist voor de vervangende deelnemer, zoals specifiek aangegeven per activiteit.

Annuleren tijdens een lopende cursus, workshop, training of opleiding is niet mogelijk. De deelnemer is dan het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Bij het niet verschijnen of voortijdig stoppen van de deelnemer zijn de volledige cursuskosten verschuldigd.

1 daagse retraite

€85,-

incl. BTW

Intuïtief Eten retreat