Vaak gestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen aan Retraite de Logt:

Is Retraite de Logt met Openbaar Vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!
Wat wordt er van een gast (deelnemer of cursist) verwacht mee te nemen naar een verblijf Retraite de Logt?

Gemakkelijk zittende kleding, warme sokken of sloffen, een badjas, stevige schoenen om te wandelen in natuurgebied Kampina, toiletspullen en een dagboek of iets anders om in te schrijven. Bij binnenkomst worden buitenschoenen gewisseld met sloffen of sokken. De toiletten en douches bevinden zich op de begane grond in de gang en worden met elkaar gedeeld, een badjas is dus handig. Mocht iemand zijn of haar badjas vergeten zijn of om andere redenen niet meegenomen hebben, dan is er voor € 5,- een badjas te huur.

Heb je een tip voor een mooie wandelroute naar Retraite de Logt?

Jazeker, via een van de wandelroutes van natuurmonumenten bijvoorbeeld vanuit Boxtel: 
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/kampina/route/wandelroute-logtsevelden-aan-de-rand-van-de-kampina
Deze route start in Boxtel (vanaf nr. 8) beide richtingen naar de Logt zijn de moeite waard!

Zijn er fietsen aanwezig of te huur?

Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl)
Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

Is er parkeergelegenheid?

Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.

Kan ik mijn dieetwensen doorgeven?

Daar waar dieetwensen medisch van belang zijn, kun je die uiteraard doorgeven. Wij houden daar voor € 20,- per persoon, per dag, rekening mee. Wij garanderen echter niet dat de gehele keuken allergenen vrij is.

Zijn er attributen aanwezig in de meditatie/yoga ruimte?

Er zijn meditatiekussens in verschillende maten, deze worden geplaatst op een eigen eiland van wol. De aanwezige yoga attributen zijn: Manduka matten, bolsters, twee blokken per persoon, een belt per persoon en verschillende drukballetjes.

Zijn er faciliteiten voor minder validen?

Er zijn twee slaapkamers ruim genoeg voor mensen die gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, een speciale badkamer die rolstoel toegankelijk is en er is een lift in het gebouw.

Zijn er huisregels?

Retraite de Logt is een geheel rookvrij gebouw, de binnenruimte is schoenenvrij, helaas zijn huisdieren niet toegestaan.

Hoe zien de slaapkamers eruit?

Er zijn eenpersoons gastenkamers met een groot comfortabel bed van 1.00 bij 2.20 m. Er is een keuze tussen een laag bed of een hoog bed. Elke kamer heeft een eigen wastafel. Er is een tweepersoons gastenkamer gereserveerd voor de begeleiders, trainers of coaches.

Wat is het verschil met een B&B of hotel?

Retraite de Logt is een groepsaccommodatie, ook al verblijf je in een eigen slaapkamer, je bent wel onderdeel van de groep mensen die op dat moment aanwezig is. In alle retraites en trainingen is de basis “het met aandacht tijd vrijmaken voor jeZelf en je ontwikkelingspad” alles in Retraite de Logt is erop gericht om ruimte te maken voor verstilling.

Vaak gestelde vragen