Home > Lentelicht Retraite

LenteLicht Retraite

“Ik verlang er naar het kind in mij weer ruimte te geven, te spelen zonder presteren, te dansen, bewegen en te zingen, me volledig vrij te voelen vanuit mijn ziel en mezelf te zijn zonder verwachtingen…”

Al eeuwenlang vieren we te midden van de lente, na de winterse duisternis, de opkomst van het licht. Terwijl de dagen weer langer worden, koesteren we het verlangen naar warmte en het stralende licht van een nieuw begin. Dit is het ideale moment om op een feestelijke manier jeZelf in het licht te plaatsen. Met vreugde, openheid en lichtheid nemen we een moment van stilte om te luisteren naar de stem van ons hart. We erkennen, verkennen en omarmen dat er aspecten zijn die we kunnen loslaten, waardoor ruimte ontstaat voor onze diepste verlangens en onbenut potentieel.

Gedurende deze lentedagen creëren we als gemeenschap een atmosfeer van vernieuwing en groei, waarin we ons diepste zelf en verlangens kunnen voelen en tot uiting kunnen brengen. We laten ze werkelijk zijn door er woorden aan te geven, ze te delen met een ontvankelijk oor. Door ze te voelen en te belichamen, nemen ze een krachtige vorm aan in onze verbeelding en intenties. Op een zorgvuldige wijze begeleiden we je om je diepste verlangens te laten bloeien en te manifesteren in dit prachtige voorjaar.

Aankomst:

vrijdag 3 mei 2024, vanaf 17:00 uur (lichte maaltijd bij aankomst)​

Vertrek:

zondag 5 mei 2024, rond 17:00 uur

Onder leiding van:

Yoka Wesseling en Marie José van den Brink

Retraite:

LenteLicht

Kosten:

€ 495,-

All-inclusive:

twee overnachtingen inclusief maaltijden, begeleiding en verblijf in een eenpersoonskamer

Verwacht een verrassend en gevarieerd programma, met een groep van 8 tot 12 gelijkgestemden, met onder andere yoga, meditatie, lichaamswerk, deelcirkels, creatieve expressie en de verbinding met elkaar en de betoverende natuur. Deze dagen zijn gewijd aan het ontluiken van innerlijke groei en het omarmen van het vernieuwende seizoen dat voor ons ligt.

Vrijdag word je ontvangen op Retraite de Logt, bij binnenkomst proef je meteen de warme openhartige sfeer. Na aankomst zoek je jouw eigen veilige plek op voor dit weekend, neem de tijd om jezelf in een van de comfortabele slaapkamers te installeren, kijk even rond en geniet van jouw prachtige uitzicht. Tijdens de gezamenlijke lichte maaltijd maak je kennis met de andere deelnemers en begeleiders Yoka en Marie José. Na de maaltijd starten we het programma van deze retraite met  Lentekriebels, we bespreken samen de kaders en delen ieders verwachtingen van deze retraite met elkaar.

Vrijdag

17.00 – 18.00 Aankomst & settelen op de kamer

18.00 Lichte Maaltijd en kennismaking

19.30 Avondprogramma

21.00 Nachtwandeling

22.00 Afsluiting stilte

Zaterdag

8.00 Lichaamswerk / Adem

9.00 Ontbijt in stilte

10.00 Ochtendprogramma expressie met dans en creatieve werkvorm

13.00 Lunch

14.00-15.30 Vrije tijd, reflectie en integratie

15.30-18.30 Middagprogramma, verlangen vs werkelijkheid

18.30 Avondeten

20.00 Avondprogramma, visualisatie Huis van je Intentie

21.30 Deelronde

22.00 Afsluiting en stilte

Zondag

8.00 Lichaamswerk, yoga

9.30 Ontbijt 

10.00 Ochtendprogramma, delen en uitwisselen

11.00 Authentic relating

13.00 Lunch

14.00 De 7 chakra’s in balans: visualisatie en verbinding 

16.00 Deelronde en afsluiting

17.00 Vertrek

Dit driedaagse verblijf bij Retraite de Logt biedt je de ruimte om er even helemaal voor jeZelf te zijn, lekker verwend te worden en even een pas op de plaats te maken. Je geniet in een prachtige omgeving van de start van een nieuw seizoen, met vegetarische maaltijden die goed zijn voor lichaam en geest. Met plezier verzorgen wij ontbijt & lunch, een lichte maaltijd op vrijdagavond en een diner op zaterdagavond. Tijdens pauzes en rust momenten is er voor de liefhebber koffie, thee en snacks. Met de laatste snack voor vertrek op zondag wensen wij je van harte een sprankelend voorjaar toe!

Is er parkeergelegenheid?

Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.

Is Retraite de Logt met Openbaar Vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!
 
Zijn er fietsen aanwezig of te huur?

Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl)
Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

 

 

Tot 6 weken voor de retraitedatum is annulering kosteloos mogelijk. 
Tussen 6 en 4 weken voor de retraitedatum wordt bij annulering 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Tussen 4 en 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Binnen 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Als een deelnemer (of zijn/haar opdrachtgever) een cursus wil annuleren, moet dit schriftelijk of per e-mail gebeuren. De datum van dit bericht geldt als de bepalende aanzegdatum.

Tot aan de start van een activiteit mag een deelnemer, in geval van verhindering, een vervanger aanmelden. In sommige gevallen is een positief intakegesprek vereist voor de vervangende deelnemer, zoals specifiek aangegeven per activiteit.

Annuleren tijdens een lopende cursus, workshop, training of opleiding is niet mogelijk. De deelnemer is dan het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Bij het niet verschijnen of voortijdig stoppen van de deelnemer zijn de volledige cursuskosten verschuldigd.

3 daagse retraite

€495,-

incl. BTW

Winter Retraite