Home > Reflectie weekend

Reflectie weekend

Welkom bij dit bijzondere weekend dat voor en grotendeels door jou vorm krijgt. Dit programma, dat beperkt begeleid wordt, staat volledig in het teken van jouw innerlijke wereld en groei. Het biedt je de kans om te vertragen en diep in jezelf te duiken, ondersteund door een omgeving die speciaal is gecreëerd om dit mogelijk te maken. Te midden van een prachtige omgeving en in een sfeer van rust is Retraite de Logt de perfecte setting voor zelfonderzoek en reflectie.

Dit weekend bevat een aantal geleide meditaties in diverse vormen, evenals de mogelijkheid om in gesprek te gaan en je te laten spiegelen door de trainer-coach indien gewenst. Of je nu behoefte hebt aan stilte, ruimte voor bezinning of juist verlangt naar gedeelde ervaringen, dit programma is ontworpen om aan te sluiten bij jouw unieke reis.

We nodigen je uit om jezelf onder te dompelen in deze ervaring, om te luisteren naar de fluisteringen van je ziel en te gedijen in de rust van het moment. Laat dit weekend een bron van inspiratie zijn, waar je de kracht van reflectie omarmt en nieuwe inzichten ontdekt die je pad verlichten.

Aankomst:

vrijdag 28 juni 2024 vanaf 19.00 uur

Vertrek:

zondag 30 juni 2024 tot 16.00 uur

Onder leiding van:

Marie Jose van den Brink

Retraite:

Reflectie weekend

Kosten:

350,- euro incl. BTW

All-inclusive:

twee overnachtingen inclusief maaltijden, begeleiding en verblijf in een eenpersoons kamer

Dit weekend nodigt je uit om diep in jezelf te duiken en een verbinding te maken met jouw innerlijke wereld, waarbij je de tijd neemt om te reflecteren op wat voor jou op dit moment belangrijk is. Het is een tijd van persoonlijke groei en ontwikkeling, waarbij geleide meditaties je ondersteunen op jouw reis van verkennen, loslaten en groeien.

Bij aanvang van onze retraite op vrijdagavond, zullen we ons door middel van een meditatieve oefening gronden en centreren. Dit opent de deur naar het verkennen van onze diepste verlangens en aspiraties. In een sfeer van stilte en sereniteit krijgt ieder van ons de ruimte om persoonlijk te reflecteren en in contact te komen met onze innerlijke wereld.

De tweede dag van ons weekend biedt volop ruimte en tijd voor zelfreflectie. De ochtend- en avondmeditaties, die gebruik maken van adem beweging en stilte, zullen ons helpen om verder te verstillen, waardoor ons bewustzijn zich kan verdiepen en we meer inzicht kunnen krijgen in onszelf. Tijdens dit proces zijn we geduldig en liefdevol naar onszelf, wetende dat zelfontdekking zowel confronterend als bevrijdend kan zijn. Voor extra ondersteuning bieden we de mogelijkheid voor individuele gesprekken met de trainer/coach gedurende de dag.

Op de derde dag van onze retraite richten we ons op het ontdekken van kwaliteiten, zowel binnen onszelf als in onze omgeving. Door deze kwaliteiten te erkennen en te omarmen, bereiden we ons voor om de wereld weer in te stappen, met een hernieuwd gevoel van zelfbewustzijn en innerlijke kracht.

Het Reflectieweekend is speciaal ontworpen voor een kleine groep van 8 tot 12 deelnemers. Gedurende deze tijd zal Retraite de Logt volledig exclusief zijn gereserveerd voor ons programma, waardoor je de rust en ruimte krijgt die je nodig hebt voor jouw persoonlijke reis van reflectie en groei.

Vrijdag

19.00 Aankomst en settelen op de kamer

19.30 Kennismaking en intentie

20.00 Geleide  meditatie

21.00 Afsluiting en stilte

Zaterdag

8.00 Geleide Meditatie

9.00 Ontbijt in stilte

10.00 Vrije tijd

12.30 Lunch

13.30 Ruimte voor individuele gesprekken of persoonlijke tijd

18.30 Avondeten

20.00 Deelcirkel

21.00 Geleide Meditatie

22.00 Afsluiting en stilte

Zondag

8.00 Geleide meditatie

9.00 Ontbijt in stilte

10.00 Vrije tijd

13.00 Lunch

14.00 Geleide meditatie

15.30 Gereed maken voor vertrek

16.00 Vertrek

Dit Reflectie weekend organiseren wij voor een kleine groep van 8 tot 12 deelnemers. Gedurende dit weekend zullen er geen andere gasten aanwezig zijn in het gebouw, Retraite de Logt is volledig exclusief gereserveerd voor dit programma.

Bij aankomst op vrijdagavond worden jullie hartelijk ontvangen, de warme en gastvrije sfeer is meteen voelbaar bij binnenkomst. Neem de tijd om jezelf te installeren in een van de comfortabele, modern ingerichte eenpersoons slaapkamers en geniet alvast van het prachtige uitzicht over het natuurgebied Kampina. Er Neem de tijd om kennis te maken met Marie Jose en Janine, zij zullen zorgen voor alle randvoorwaarden die nodig zijn om tot rust en in contact met jezelf te komen. Bij aanvang van het programma maak je kennis met de overige deelnemers en worden ieders behoeften en verwachtingen besproken. 

Is er parkeergelegenheid?

Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.

Is Retraite de Logt met Openbaar Vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!
 
Zijn er fietsen aanwezig of te huur?

Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl)
Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

 

 

Tot 6 weken voor de retraitedatum is annulering kosteloos mogelijk. 
Tussen 6 en 4 weken voor de retraitedatum wordt bij annulering 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Tussen 4 en 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Binnen 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Als een deelnemer (of zijn/haar opdrachtgever) een cursus wil annuleren, moet dit schriftelijk of per e-mail gebeuren. De datum van dit bericht geldt als de bepalende aanzegdatum.

Tot aan de start van een activiteit mag een deelnemer, in geval van verhindering, een vervanger aanmelden. In sommige gevallen is een positief intakegesprek vereist voor de vervangende deelnemer, zoals specifiek aangegeven per activiteit.

Annuleren tijdens een lopende cursus, workshop, training of opleiding is niet mogelijk. De deelnemer is dan het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Bij het niet verschijnen of voortijdig stoppen van de deelnemer zijn de volledige cursuskosten verschuldigd.

3 daagse retraite

€350,-

incl. BTW

Reflectie weekend