Home > Yoga Retraite Weekend

Yoga Retraite Weekend

“Een yogi zuivert het lichaam, ruimt obstakels op, reist naar binnen en mediteert.” 

Ontsnap aan de hectiek van het dagelijks leven en omarm de rust in jezelf en van de omgeving met onze yoga retraite! In het hart van serene natuur, ver weg van de drukte van het stadsleven, nodigen wij je uit om deel te nemen aan een reis naar zelfontdekking en welzijn.

Onze yoga retraite is ontworpen om je te verbinden met je innerlijke rust, kracht en balans, te midden van adembenemende landschappen en een rustgevende atmosfeer. Dagelijkse yoga sessies, geleid door ervaren instructeurs, zullen zowel verkwikkende ochtendsessies als kalmerende avondsessies omvatten, geschikt voor alle niveaus van ervaring.

Laat je inspireren door meditatie en mindfulness, waarbij je een diepere connectie met jezelf ontwikkelt en stress loslaat om innerlijke vrede te vinden. Geniet van gezond en voedzaam voedsel dat je lichaam voedt, en neem deel aan de workshops en lezingen om meer te leren over de filosofie van yoga.

Naast deze verrijkende activiteiten biedt de retraite ook vrije tijd om te ontspannen, te reflecteren en de prachtige omgeving te verkennen. Sluit je aan bij gelijkgestemde zielen op deze reis naar zelfontdekking en fysiek en mentaal welzijn. Kom thuis met vernieuwde energie, innerlijke rust en waardevolle tools om een gebalanceerd leven te leiden.

 

Aankomst:

vrijdag 22 maart 2024, vanaf 16:00 uur (lichte maaltijd bij aankomst)

Vertrek:

zondag 24 maart 2024, rond 15:00 / 15.30 uur

Onder leiding van:

Mariëlle Scholten (Yogatality.nl) en Yvonne Calis

Retraite:

Yoga Retraite Weekend

Kosten:

€ 495,-

All-inclusive:

twee overnachtingen inclusief maaltijden, begeleiding en verblijf in een eenpersoonskamer

Het yoga programma zal bestaan uit zorgvuldig geselecteerde oefeningen uit verschillende vormen, zoals hatha yoga, yin yoga, restorative (herstellende) yoga en een vleugje Yoga Nidra. Zo vormt de yoga een flow door het weekend heen en worden deze verrijkt door middel van ademhalingstechnieken, meditatie en filosofie. Op deze manier komen je lichaam, geest en ziel stap voor stap meer in balans en kun je stappen nemen op weg naar jouw innerlijke harmonie, kracht en helderheid.

Wanneer is dit voor jou?

  • Als je stress wilt reduceren.
  • Beter je eigen grenzen wilt kunnen bepalen.
  • Nog meer bewust wil worden en verbeteren van jouw ademhaling.
  • Innerlijke rust wilt ervaren.
  • Als je benieuwd bent wat yoga voor jou kan betekenen.
  • Als je kennis wilt maken met de yogafilosofie.
  • Krapte ervaart en bewegingsruimte wil creëren in gewrichten en kracht in de spieren.
  • Als je er een paar dagen volledig ontzorgd tussenuit wilt.

 

Ben je beginnend of volg je al yoga en ben je geïnteresseerd in verdieping? Dan ben je van harte welkom! Dit weekend wordt verzorgd door de deskundige, gediplomeerde en ervaren yogadocenten Mariëlle en Yvonne. Zij hebben beiden ruim 10 jaar ervaring in yoga, ayurveda, ademwerk en meditatie. Het all-inclusive programma ontzorgt tijdens het hele verblijf, mochten er medische dieetwensen zijn horen we dat graag. Het retraite weekend organiseren wij voor een kleine groep van 8-12 deelnemers. Retraite de Logt is in zijn geheel exclusief gereserveerd voor dit programma.

Vrijdag

16.00 Welkom

17.00 Programma kennismaking

18.00 Lichte Maaltijd 

19.30 Avondprogramma

Zaterdag

7.00 Ochtendprogramma

9.30 Ontbijt

10.30 2de deel ochtendprogramma

13.00 Lunch

15.30 Middag programma

18.00 Diner

19.30 Avondprogramma

Zondag

7.00 Ochtendprogramma

9.30 Ontbijt

11.00 2de deel ochtendprogramma

14.00 Lunch

15.00/15.30 Afsluiting

Het Yoga Retraite Weekend organiseren wij voor een kleine groep van 8 tot 12 cursisten. Er zijn dat weekend geen andere gasten in het gebouw, Retraite de Logt is in zijn geheel exclusief gereserveerd voor dit programma. 

Vrijdagavond worden jullie gastvrij ontvangen in Retraite de Logt, bij binnenkomst proef je meteen de warme openhartige sfeer. Neem even de tijd om jezelf in een van de comfortabel modern ingerichte eenpersoons slaapkamers te installeren en geniet alvast even van het prachtige uitzicht op natuurgebied Kampina. Tijdens de gezamenlijke lichte maaltijd maken jullie kennis met de andere zussen en begeleiders Yvonne en Mariëlle. 

Is er parkeergelegenheid?

Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.

Is Retraite de Logt met Openbaar Vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!
 
Zijn er fietsen aanwezig of te huur?

Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl)
Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

 

 

Tot 6 weken voor de retraitedatum is annulering kosteloos mogelijk. 
Tussen 6 en 4 weken voor de retraitedatum wordt bij annulering 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Tussen 4 en 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Binnen 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Als een deelnemer (of zijn/haar opdrachtgever) een cursus wil annuleren, moet dit schriftelijk of per e-mail gebeuren. De datum van dit bericht geldt als de bepalende aanzegdatum.

Tot aan de start van een activiteit mag een deelnemer, in geval van verhindering, een vervanger aanmelden. In sommige gevallen is een positief intakegesprek vereist voor de vervangende deelnemer, zoals specifiek aangegeven per activiteit.

Annuleren tijdens een lopende cursus, workshop, training of opleiding is niet mogelijk. De deelnemer is dan het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Bij het niet verschijnen of voortijdig stoppen van de deelnemer zijn de volledige cursuskosten verschuldigd.

3 daagse retraite

€495,-

incl. BTW

Yoga retraite weekend