Home > Tuin Retraite

Tuin Retraite

Welkom bij deze tuinretraite, waar de tuin van Retraite de Logt niet alleen het decor vormt maar een actief onderdeel van de retraite vormt. Het werken in de tuin, de omliggende natuur en het retraiteaanbod zijn de krachtige instrumenten die gebruikt worden om je tijdens dit weekend dichter bij je eigen natuur te brengen. We zullen samen op zoek gaan naar de essentie van wie je bent, hoe je in relatie staat tot anderen, en welke rol je speelt in het grotere web van het leven. 
Jouw actieve inbreng in de tuin wordt beloond met een korting op dit retraite weekend van 145,- euro

Aankomst:

31 Mei 2024 vanaf 17.00 uur

Vertrek:

2 Juni 2024 uiterlijk 17.00 uur

Onder leiding van:

Marijke Parijs en Marie Jose van den Brink

Retraite:

Tuin Retraite

Kosten:

350,-

All-inclusive:

all-inclusive

In dit programma hebben we de ochtenden gereserveerd voor fysiek werk in de tuin van Retraite de Logt, elke ochtend twee en een half uur. Het werken in de tuin speelt een prominente rol tijdens deze retraite, omdat er actieve betrokkenheid met elkaar ontstaat door samen te werken. De aarde, planten en de natuur zelf zullen op die momenten onze leraren zijn. Deze hands-on ervaring dient als een krachtige manier om in contact te komen met je eigen lichaam en de kracht van groei, samenwerking en verbinding bewust te worden.

Het overige programma zal naadloos aansluiten op deze ochtendsessies, met diverse oefeningen, visualisaties, creatieve werkvormen en deelcirkels. Samen gaan we op zoek naar de essentie van wie je bent, hoe je in relatie staat tot anderen, en welke rol je speelt in het grotere web van het leven. Deze thema’s blijven centraal staan in onze gezamenlijke ontdekkingstocht, waardoor we een verfijnde focus houden op persoonlijke groei en verbondenheid.

De tuinretraite biedt zowel een toevluchtsoord uit de alledaagse hectiek, en nodigt bovendien uit tot een actieve deelname aan de zorg voor de natuur om ons heen en zorg voor jeZelf. We kijken er naar uit om samen met jou te werken, te mediteren en te groeien te midden van onze tuin. Welkom thuis, welkom bij jezelf.

 

 

Vrijdag

17.00 – 18.00 Aankomst

18.00 Lichte Maaltijd en installatie op de kamer

19.00 Avondprogramma / kennismaking en verbinding met je eigen natuur

21.30 Afsluiting en stilte

Zaterdag

8.00 Lichaamswerk

8.30 Ontbijt

9.30 Voorbereidende meditatie 

10.00 Werken in de tuin van Retraite de Logt

12.30 Lunch

13.30-15.00 Buiten Zijn / verbinding met de ander

15.00-16.30 Persoonlijke tijd 

16.30-18.30 Middagprogramma / verbaal en non-verbaal contact

18.30 Avondeten

20.00 Avondprogramma / Creativiteit

22.00 Afsluiting en stilte

Zondag

8.00 Lichaamswerk

8.30 Stiltemeditatie

9.00 Ontbijt in stilte

10.00 Werken in de tuin van Retraite de Logt

12.30 Lunch

13.30 Wandeling

14.30 Middagprogramma met visualisatie

16.00 Deelcirkel

16.30 Lichte maaltijd voor vertrek

17.00 Gezamenlijk vertrek 

De Tuin Retraite  organiseren wij voor een kleine groep van 8 tot 12 cursisten. Er zijn dat weekend geen andere gasten in het gebouw, Retraite de Logt is in zijn geheel exclusief gereserveerd voor dit programma. Alles staat in het teken om je de mogelijkheid te geven uit je dagelijkse doen te stappen en je over te geven aan de rust van Retraite de Logt. Je wordt een weekend lang ontzorgt. 

Vrijdagavond worden jullie gastvrij ontvangen in Retraite de Logt, bij binnenkomst proef je meteen de warme openhartige sfeer. Neem even de tijd om jezelf in een van de comfortabel modern ingerichte eenpersoons slaapkamers te installeren en geniet alvast even van het prachtige uitzicht op natuurgebied Kampina. Tijdens de gezamenlijke lichte maaltijd maken jullie kennis met de andere deelnemers en de begeleiders  Marijke Parijs en Marie Jose van den Brink. 

Tot dan!

 

Is er parkeergelegenheid?

Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.

Is Retraite de Logt met Openbaar Vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!
 
Zijn er fietsen aanwezig of te huur?

Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl)
Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

 

 

Tot 6 weken voor de retraitedatum is annulering kosteloos mogelijk. 
Tussen 6 en 4 weken voor de retraitedatum wordt bij annulering 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Tussen 4 en 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Binnen 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Als een deelnemer (of zijn/haar opdrachtgever) een cursus wil annuleren, moet dit schriftelijk of per e-mail gebeuren. De datum van dit bericht geldt als de bepalende aanzegdatum.

Tot aan de start van een activiteit mag een deelnemer, in geval van verhindering, een vervanger aanmelden. In sommige gevallen is een positief intakegesprek vereist voor de vervangende deelnemer, zoals specifiek aangegeven per activiteit.

Annuleren tijdens een lopende cursus, workshop, training of opleiding is niet mogelijk. De deelnemer is dan het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Bij het niet verschijnen of voortijdig stoppen van de deelnemer zijn de volledige cursuskosten verschuldigd.

3 daagse retraite

€350,-

incl. BTW

TuinRetraite