In Retraite gaan

Een retraite, jezelf bewust terugtrekken of afzonderen van de wereld, had voorheen vooral een religieus karakter. Een retraite was een periode waarin mensen zich in een klooster terugtrokken om geloofsinzichten te onderzoeken en de beleving van het geloof te verdiepen. Vandaag de dag geven we er een bredere spirituele interpretatie aan waarbij het in essentie altijd gaat over het terugkeren naar de ware natuur van het bestaan.

Het volgen van een retraite wordt steeds populairder, naast alle drukte realiseren veel mensen zich dat het belangrijk is om ook bewust tijd te nemen voor rust, balans en bezinning. Er worden retraites aangeboden die meer op wellness en verwennerij gericht zijn, anderen leggen de nadruk op stilte, meditatie en beweging zoals Yoga, Qi Gong en dans, daarnaast zijn er retraites waarin je kunt verdiepen door introspectie, bewustzijn gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling. Het voornaamste van een retraite is dat je tijd neemt om een periode of een aantal dagen in afzondering met jezelf door te brengen. 

Het aangeboden programma bij Retraite de Logt is zeer divers en voor iedereen toegankelijk ongeacht waar je bent op je persoonlijke pad. Op allerlei manieren word je uitgenodigd tot zelfonderzoek, tot persoonlijke groei en door verheldering te komen tot meer bewustzijn. Naast de activiteiten van het programma word je van alle gemakken voorzien, de bedden zijn opgemaakt met heerlijk fris beddengoed, er is koffie & thee en er wordt tijdens je verblijf zelfs voor je gekookt. Tijdens een verblijf bij Retraite de Logt heb je de mogelijkheid even weg te zijn van dagelijkse beslommeringen, je koppelt je los van de voorwaartse drive van het dagelijkse leven. Je bent een poos op een andere locatie en daarmee valt de druk van je dagelijkse doen even helemaal weg. Juist door die afstand heb je de tijd naar jezelf te kijken of gewoon even tot rust te komen in een rustgevende natuurlijke omgeving.

Ontdek meer

In retraite