Hatha yoga retraite

Hatha Yoga is een populaire retraite om te onthaasten of stress te verminderen. De oefeningen hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Daarnaast bevorderen de oefeningen een aangename versoepeling van het lichaam.

Hatha Yoga is een tak van yoga met oefeningen om de geest en vooral het lichaam te leren beheersen. Het is deze vorm van yoga die vanuit het Oosten de meeste bekendheid heeft gekregen. Deze fysieke yogavariant bestaat voor het grootste deel uit oefeningen van lichaamshoudingen (asana’s) en oefeningen van ademhalingsverruiming (pranayama). Het zijn voornamelijk niet-bewegende asana’s maar er zijn ook enkele bewegende series waarvan de Zonnegroet de bekendste is. Meditatie is voor veel yogi’s na de oefeningen een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen.

Wanneer echter de zuiver fysieke oefeningen worden gescheiden van de essentiële yoga-leer wordt het ware doel van zelfrealisatie, zelfbewustzijn en het bereiken van bevrijding niet compleet voorgesteld. Volgens de yoga-leer gaan er vele levens voorbij voordat het verlichte pad van de yogi betreed wordt, het ware doel bereikt wordt en al het verzameld karma is afgewerkt.

Tijdens deze Hatha Yoga Retraite leg je contact met je bewustzijn en ontdek je de kracht van je lichaam. Neem de rust om tijdens het beoefenen van yoga te ervaren welke signalen en obstakels je zelf met behulp van de ervaren begeleiding kunt leren opruimen. Een yogi mediteert, reist naar binnen, zuivert het lichaam, ruimt obstakels op en neemt sluiers weg die het zicht op het stralende Zelf ontnemen. In de natuurlijke omgeving van Retraite de Logt neemt een ervaren begeleider je mee, je mag zijn zoals je bent…  

Naast deze retraite bieden we meer inspirerende verblijven, kijk in de kalender

Aankomst:

Zondag --2023, 18:30 uur (diner bij aankomst)

Vertrek:

Vrijdag --2023, rond 17:00 uur

Onder leiding van:

Buddha

Retraite:

Hatha Yoga

Kosten:

De totale kosten zijn € 1.075,-

Faciliteiten:

Inclusief, begeleiding en verblijf in een eenpersoonskamer

Fijn dat je interesse hebt in de retraite Hatha Yoga, meld je hieronder aan en kies eventueel informatie die je graag ontvangt, staat hetgeen wat je zoekt er niet bij stuur dan gerust een e-mail naar info@retraitedelogt.nl

Hatha Yoga