De paarden

De kudde bij Retraite de Logt bestaat uit twee ruinen, een merrie, en een veulen. Elk heeft zijn of haar eigen karakter en wat ze gemeen hebben is de gevoeligheid van paard zijn. Ze Zijn paard en vanuit dit Zijn spiegelen ze de wereld, ze spiegelen ook jou als jij je er voor open stelt.

Sammy, Duncan, Gracia en veulen Yrsa, zijn een uniek team van coachpaarden. Elk paard heeft zijn eigen persoonlijkheid en draagt bij aan de groei van deelnemers door hun specifieke eigenschappen.

Sammy, het wijze oudere paard, straalt ervaring en stabiliteit uit. Als geduldige mentor biedt hij een rustige aanwezigheid die troost brengt aan iedereen om hem heen. Zijn rol als ouder paard geeft een gevoel van vertrouwen en geborgenheid.

Duncan, de extraverte levensgenieter, zoekt graag contact met deelnemers. Zijn dynamische persoonlijkheid is een bron van energie en inspiratie. Echter, net als mensen heeft Duncan momenten waarop hij behoefte heeft aan zijn eigen ruimte. Zijn vermogen om weg te lopen wanneer nodig, weerspiegelt de kracht van zelfzorg en het respecteren van persoonlijke grenzen.

Gracia, het introverte paard met diepgaande communicatieve vaardigheden, draagt haar eigen verhaal van herstel met zich mee. Ondanks haar vorige kwetsuren, leert Gracia langzaam om te gaan met haar trauma. Haar vermogen om diepe connecties te maken biedt deelnemers een kans om te begrijpen hoe heling en communicatie hand in hand kunnen gaan. Ze leert ook het belang van ‘nee’ zeggen als een vorm van zelfbescherming.

Veulen Yrsa, vol jeugdige energie, brengt lichtheid en speelsheid in het team. Haar aanwezigheid is een constante herinnering aan vernieuwing en de vreugde van het leven. Yrsa’s ontdekkingsreis illustreert hoe zelfs in de meest onschuldige levensfasen er waardevolle lessen te leren zijn.

Deze coachpaarden bieden op Retraite de Logt een holistische benadering van begeleiding. Ze helpen deelnemers bij zelfontdekking, persoonlijke groei en het ontwikkelen van gezonde grenzen door middel van hun unieke persoonlijkheden en interacties. Als paarden, spiegelen ze de wereld en reflecteren ze ook de deelnemers, waardoor een diepgaande verbinding ontstaat. Bij het coachen met paarden wordt er niet gereden; de interactie vindt plaats vanaf de grond, waar paarden via lichaamshouding, gedrag en instinctief reageren op non-verbale communicatie, waardevolle inzichten verschaffen in de emoties en gedragspatronen van de deelnemers.

De Paarden