Bewustzijn

Tijdens de oefeningen in BewustZijn kun je bij Retraite de Logt thuis komen in je zelf, je ware aard ontdekken en contact maken met jouw Zijnskwaliteiten. Afhankelijk van de ernst van moeilijkheden die worden overwonnen en de bereidheid die moeilijkheden zelf aan te gaan, leer je op een vriendelijke manier jouw dagelijkse, reflexmatige zelf te verzachten door jezelf constructief te begeleiden in het groeien naar meer BewustZijn.

Je kunt er vanuit gaan dat wij als trainer/coaches allemaal uitgezocht hebben wie we níet zijn. Dat we in meer of mindere mate onze identificaties, overtuigingen en sterke emoties onder ogen hebben gezien waardoor we ons Zelf beter hebben leren kennen. Met de combinatie van opleiding en persoonlijke ontwikkeling willen de coaches van Retraite de Logt jou helpen om een stevige dosis Zelfleiderschap te ontwikkelen wat je kan helpen bij het jezelf begeleiden bij dreigende, pijnlijke of teleurstellende momenten. We leren je constructief met jezelf omgaan waardoor het ook makkelijker wordt om constructiever te communiceren met anderen.  In plaats van anderen te beschuldigen leer je de tools die je aangereikt hebt gekregen toe te passen daar waar het lastig wordt. In de ruimte die dan ontstaat verschijnt de mogelijkheid om de goedheid in de ander te zien en deze nieuwe ervaring verder te laten opbloeien.  

Bewust ademhalen en je aandacht richten op je lichamelijke sensaties zijn twee van de sleutels om je denken met je gevoel in verbinding te brengen. In stilte bewust durven Zijn geeft een gevoel van harmonie, brengt rust in je hoofd en diepe ontspanning in je lijf, dit voelt als thuiskomen bij jezelf. De oefeningen helpen je bewust te worden van de mogelijkheden om je leven zelf vorm te geven, om zelf weer aan het roer van jouw leven te staan en om antwoorden te vinden op de vragen die op dit moment in jouw leven spelen. Samen gaan we op zoek naar jouw antwoorden, iedereen is anders en iedereen heeft een andere geschiedenis. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken wie jij bent en wat voor jou werkt. Je bent van harte welkom in de veilige warme bedding van Retraite de Logt, wij helpen je graag vooruit op jouw innerlijke reis naar meer rust en harmonie in jezelf en meer BewustZijn.

BewustZijn